perjantai 9. helmikuuta 2018

Kolme Ainesta

Kolmen aineksen kaurakeksit

Vain kolmea ainesta tarvitaan näihin kaurakekseihin.

Monet ovat kehuneet banaanilettuja. Itse en ole niihin vielä kunnolla perehtynyt, mutta näihin kekseihin jäin koukkuun.
Täytyneen siis kokeilla niitä banaanilettujakin...

Kolmen aineksen kaurakeksit

Itseasiassa on täytynyt kokeilla ja tehdä aika paljon muutakin, kuten lukea blogeja ja kirjoittaa vaikka itsekin pari postausta. Kuvatakin olisi kiva ja neuloa....Aika on vain hurahtanut nyt ihan tuon opiskelun piikkiin ja tunnit päivässä loppuu aivan liian nopeasti. Blogien luku onnistuu kyllä koulussa tauoilla - ja joskus tunneillakin kun on tylsä aihe - kännykän kautta, mutta inhoa sen kautta kommentointia, kun on nakkisormet. En siis ole unohtanut teitä hyvät blogi-ystäväni, vaikka teistä ehkä siltä tuntuu...

Kolmen aineksen kaurakeksit

Palataanpas taas aiheeseen....Minulla aina nämä jutut hiemna rönsyilee...
Keksien ohje löytyi Yhteishyvän ruoka-lehtisestä. Pöydällä sattui juuri olemaan jo hieman elämää nähneitä banaaneja ja kaapissa on aina tummaa suklaata, koska koskaan ei voi tietää milloin tekee mieli leipoa jotain suklaista.
Kaurahiutaleita meillä on myös oltava aina, koska mies syö puuron joka ikinen aamu.
Ainekset oli siis ihan käden ulottuvilla ja valmistuajaksi sanottiin vartti, niin kokeiltava oli....


Kolmen aineksen kaurakeksit
Kolmen aineksen kaurakeksit


Kolmen Aineksen Kaurakeksit

2 kypsää banaania
100g tummaa suklaata ( mielellään kaakaota yli 50%)
2-2 1/2 dl kaurahiutaleita

Survo banaanit kulhossa haarukalla ja jätä sattumia. Rouhi suklaa terävällä veitsellä. Sekoita suklaa ja kaurahiutaleet banaanisurvokseen.

Voit pyöritellä käsin taikinasta lihapulan kokoisia palloja leivinpaperoidulle uunipellille ja litistä ne  noin puolen sentin - sentin paksuisiksi. Itse nostelin ruokalusikalla nokareita ja hieman taputtelin nokareita lusikan pohjalla tasaisemmaksi.
Paista keksejä 200 asteessa noin 10 min. 

Jäähdytä ja nauti. 

. Keksit ovat pehmeitä ja makeus tulee ihan vain banaanista ja käyttämäni 70 % tummasuklaa tasapainottaa kivasti makeutta.

Kolmen aineksen kaurakeksit

Ja koska tapoihini kuuluu hieman aina säätää reseptejä, niin korvasin puoli desiä kaurahiutaleista seesamin siemenillä. Ihan vain siksi, että sain jämät käyttöön. Meni siis sittenkin enempi kuin kolme ainesta...

Minusta sopivat hyvin aamukahville - tai ihan mille kahville tahansa - ja näitä voi sanoa melkein terveyskekseiksi, joten ihan hyvällä omallatunnolla voi haukata muutaman keksin.

Kolmen aineksen kaurakeksit

Nauttikaa viikonlopusta. Itse ainakin yritän, vaikka suunnitelmiin tuli yksi epämiellyttävä mutka (yritän delegoida sen miehen tehtäväksi) ja toisaalta tuli myös kiva yllärikin. Lapsikin tuli vielä viikonlopuksi kotiin, joten mamman täytyy hieman lelliä...

Mukavaa viikonloppua!
Toivonedes auringon pilkahdusta, kuten kuvia ottaessa ilta-aurinko paistoi niin kauniisti.

- Satu -