sunnuntai 18. helmikuuta 2018

'Sinä ja Valokuvasi...


porkkana-bataattisosekeitto

...tuli mieleen, kun näin nämä astiat.'

Näillä saatesanoilla sain nämä kulhot ystävältäni Annukalta. 
Jokin oli vetänyt hänet Indiskaan ja näiden astioiden luokse. Se jokin, joka tiesi myös, että olin näitä astioita ihaillut monet kerrat käydessäni Indiskassa. Nämä ovat minun toivelistallani ja nyt minulla on niitä!
Kiitos Annukka, nyt on hyvä syy jatkaa keräilyä!

porkkana-bataattisosekeitto

Sain astiat eilen, kun treffasimme extempore Tainan ja Annukan kanssa. Annukka vain tiesi, että väri on minulle mieleen ja samalla sain kuulla toiveen kuvista, joissa astiat ovat. Tiesin heti värimaailman mielessäni ja en meinannut malttaa odottaa, että pääsen kokkaamaan ja kuvaamaan.

Ja miksi treffasimme Annukan kanssa? No hänellä sattui olemaan tuossa menneellä viikolla ns. huonopäivä ja purki mieltään blogissaan. Ja kun vielä sattui olemaan hänen syntymäpäivänsä ja ei aikonut järjestää juhlia, kun epäili, ettei kukaan tulisi. No minä heti huusin suureen ääneen, että EI vetele, minä ainakin tulen ja  otan kakun ja kaverin mukaan!
No siitä se ajatus sitten lähti.. Annukka hyppäsi itse bussiin ja hurautti tänne. Nappasin hänet kyytiin bussiasemalta ja jatkoimme matkaa Mansikka-Tainan luokse syömään ja parantamaan maailmaa....
Ystävää ei jätetä edes syntymäpäivänä yksin!

porkkana-bataattisosekeitto

Niin palataanpas keittoon....
Myös Likka oli vävykokelaan kanssa viikonloppuna käymässä ja Likka tykkää sosekeitoista. Päätin tehdä Bataatti-Porkkana-sosekeittoa, yhtä lemppariani. 

Oranssi ja turkoosi, ihanat vastavärit ja kuitenkin sopivat niin hyvin yhteen. Kuvien jaloleinikit pelastin torstaina koulun roskiksesta ja olin käyttänyt niitä jo muutamaa kuvausjuttuun. Nyt hain ne ulkoa, eli kukat oli ihan jäässä kuvaushetkellä....Vielä viimeiset irti kukista ja sitten vasta pääsevät kompostiin.

Bataattisosekeittoon minulla ei ole mitään ohjetta. 
Teen sen ihan näppituntumalla. Kuorin ja pilkon bataatit ja porkkanat ja keitän ne pehmeiksi. Mausteeksi kattilaan pääsee pala inkivääriä. Veteen laitan yhden kasvisliemikuution sekä nyt  paprika- ja chilijauhetta. Paprika ja chili voisi olla tuorettakin.
Pehmenneet kasvikset soseutan, lorautan sekaan kookoskermaa ja/tai tavallista kermaa ja purkin tuorejuustoa; maustamatonta tai yrttituorejuustoa.

Tuore persilja olisi sopinut koristeluun, mutta jotenkin meidän tuoreet yrtit tuntuvat häviävän muihin suihin ( lue=kanien nassuun), jos niitä muistan kaupasta tuoda. No vielä muutama kuukausi, niin voi hakea ne omasta maasta....


En varmaan muuten olisi tätä usein tekemääni keittoa postannut tai edes kuvannut, mutta kun minulla on nyt nämä ihailemani astiat....

porkkana-bataattisosekeitto

Kuten jo edellisessä postuksessani  mietin ystävyyttä ja sen voimaa, niin jälleen kerran se tuli todistettua. Ja myös se, että kyllä voi treffata ihan hetken mielijohteesta ja kuinka se lopuksi on ihan mielettömän energisoivaa!


Energistä viikko kaikille ja mukavia lomailuja, niille joilla talviloma alkaa!

- Satu -