torstai 15. maaliskuuta 2018

Mukavia KirppislöytöjäBlogielämäni on viettänyt hiljaiseloa, enkä osaa sanoa onko vauhti lisääntymässä vai ei. Katsellaan aina päivä kerrallaan. Aineistoa mistä blogata oikeastaan on, mutta kun on niin paljon muutakin......Tämäkin postaus on  ollut jo luonnoksena ties kuinka kauan. Olkoon nyt sopiva hetki painaa julkaise nappulaa...
.
Blogeissa on ollut viime aikoina listauksia kyseisen kirjottajan mieleisistä kirpputoreista.
  Siis kyllä käyn lueskelemassa ja silmäilemässä blogeja, vaikken itse postaa tai edes kommentoi. Minusta vain kännykän kautta kommentointi on niin 'työlästä nakkisormilla'....seliseli..
 Minulle mieleisiä ovat oikeastaan kaikki kirppikset, joista tekee löytöjä hyvään hintaan. Kun käyn jollain paikkakunnalla, vierailen mielelläni myös paikallisilla kirpputoreilla. Niin teimme myös viime viikonvaihteessa, kun olimme Tukholmassa ystävien kanssa. Sieltä tosin en ryhtynyt mitään mukanani kantamaan, vaikka olisi ollut paljon kaikkea kivaa ja ihan järki hintaankin.


Kirpputoreilta etsin lähinnä materiaalia valokuviini; jotain minun silmääni kaunista ja mielellään huokeaan hintaan. Tai sitten vain kiertelen katselemassa mitä on tarjolla ja näin saa jonkinlaisen käsityksen paikasta. Yleensä kiertelen yksin, mutta monet kerrat Likka tai Juniori lähtevät 'kierrokselle' mukaan. Jopa mies on välillä innostunut ja on minulle joskus reissuiltaankin tuonut jotain kuviini sopivaa materiaalia. Siis kirppislöytöjä.


Minulla on oma kaappi työhuoneessani näille tavaroille ja osa kyllä päätyy ihan jokapäiväiseen käyttöönkin. Kahvikuppeja löytyy, mutta eipä ole montaa samanlaista. Olen asettanut itselleni kipurajat hintoihin. Vaikka kuppi tai astia olisi kuinka kaunis, mutta mielestäni liian kova pyynti saa tavaran jäämään pöydälle. Koska en erityisemmin kerää esim Arabiaa, niin minulle on turha yrittää myydä jotain kuppiparia esim. 5 eurolla, vaikka se jonkun mielestä olisi kohtuullinen hinta.
Minussa siis asuu pieni sekoitus SuloVileniä ja Saituri Scroogea. Oikeastaan jos kupissa on pieni särö, on se minulle mieluisempi kuin ns. täydellinen yksilö. Ja monesti ne säröt eivät edes näy kuvissa ja epätäydellisyys vain tuo astiaan luonnetta.


Jo jonkin aikaa olen keräillut messinkisiä ja kuparisia astioita. Lähinnä siksi, koska tykkään tummista kuvista ja kyseiset astiat tuovat kuviin kivasti kontrastia. Vanhat lusikat, veitset ja aterimet kuuluvat myös heikkouksiini...Sekä ne aiemin postaamani leikkuulaudat.


Olen taas pienen tauon jälkeen innostunut kuvaamisesta. Ehkä kaunis laskevan auringon valo on sen aiheuttanut. Juuri silloin valaistus on parhaimmillaan kuvauspöydälläni.
Ja koska tykkään astelmakuvista, niin hyödynnän niissä kaikea kotona saatavilla olevaa, kuten vanhat kuivuneet peikonpähkinän oksat ja nuo iki-ihanat huopapallot, joita sain syksyllä sukhimatoilta monissa väreissä.


Tämän astelman astiat ovat kaikki viimeviikkoisia kirppislöytöjä Hämeenlinnasta ja yhteishinta 3 euroa. Kuppi ja lautanen ovat herkkää Arabiaa ja eriparia, mutta sopivat yhteen. Lusikka hopeinen ja kolhuinen Chippendale ja alusta marmoria, josta puuttui se pyörivä jalka. 
Mielestäni erinomaiset löydöt!

Olipa esine mikä tahansa ja mihin tarkoitukseen tahansa, niin minulle merkitsee ensisijaisesti sen esineen luonne ja 'elämän kokemus' ja sitten kuitenkin se tärkein, eli hinta. Mikään tavara ei kuitenkaan ole niin 'must', että isoa hintaa maksaisin. Ei kirppistuotteissa tai missään muussakaan.
Ei minun nykyinen opiskelijan budjettikaan sitä kestäisi.

Viikonloppu lähestyy ja silloin voisi vaikka pyörähtää parilla kirppiksellä...

Mukavaa viikonloppua, mielellään aurinkoista sellaista.


- Satu -

32 kommenttia:

 1. Hienoja kirppislöytöjä! Upeita nuo kupariastiat! Kirppikseltä voi kyllä löytää vaikka mitä kivaa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos, alkuun keräsin noita kupariastioita ihan vain kukkien suojiksi, mutta sitten ihastuin niihin muutenkin :) Kirppiksillä pitää olla tarkka, niin voi löytää vaikka mitä. Kiitos, samoin sinulle Tiiu, keväistä viikonloppua <3

   Poista
 2. Upeita nuo kupariastiat. Minä keräilen myös astioita. Tykkään tehdä kattauksia, joissa kaikilla on erilaiset mukit, mutta jollain tavalla ne näyttävät sopivan yhteen.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin aivan ihania ;) Astioiden kerääminen on kivaa ja juuri se eriparisuus tuo kattauskiin näyttävyyttä. Meillähän oli juuri Likan ylppäreissä kaikki kupit eriparia, juuri tällaisia kirppislöytöjä. Vaikka kaikki oli erillaisia, niin tasapaino kattauksessa säilyi.
   Kiitos Outi <3 Mukavaa viikonloppua ja mielekkäitä kirppislöytöjä!

   Poista
 3. Osaat kyllä asetella kuvattavat esineet todella hienosti ja saat niistä otettua upeita kuvia! Kauniita astioita :) Mukavaa viikonloppua Siulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kananen <3 Minulle tuo asetelma kuvaus on koukuttavaa puuhaa ja saan kulumaan siihen tunteja ;D
   Kiitos, viikonloppuuni kuuluu puutarhahommia, eli kiva tiedossa <3

   Poista
 4. Minäkin tuossa torstaina pyörähdin pitkästä aikaa kirppiksellä ja löysin sieltä muutaman rakkauteni kohteen: kirjoja :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla!!! Mieleiset löydöt piristavät niin mieltä. Itse löysin aiemin talvella paljon kirjoja joita etsin, eli kukka- ja puutarhakirjoja. 3 euroa taisi olla kallein :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja kirppislöytöjä! Ja oikeastaan tuli fiilis, että pitäisi päästä pitkästä aikaa kirppikselle kiertelemään. Toisinaan tekee kivoja löytöjä. Joskus takavuosina olin ehkä liiankin harakka ja haalin vaikka mitä kamaa. Nykyään on oikeastaan poikkeus, jos jotain ostan, eli olen jo paljon nirsompi ja järkevämpi kuin takavuosina :)

  Sulla on hyvä silmä asetelmille ja valolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Monesti kiertelen ihan vain ilman mitään tarvetta etsiä mitään. Ja yleensä silloin teen ne parhaimmat löydöt :) Tällä harakalla onneksi tuo budjetti rajoittaa ja monesti mietin onko oikeasti sellainen, että haluan. No muutama harhaostoskin on tullut tehtyä, mutta aina voi laittaa tavaran kiertoon...

   Kiitos paljon Tuula <3 Olen myös valo ja varjo addikti ;)

   Poista
 6. Mulla on myös oma kirppisbudjetti jossa pysyn ja se "silmä" on kehittynyt kun paljon kirppistellyt.
  Sulla on selvästi silmää tehdä myös hyviä löytöjä kirppiksiltä! Kauniita kuvia, sä niin osaat ♥
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes toinen 'Hauka' kuten ystäväni Mansikkamaan Taina minua kutsuu :D ja ihan hyllä tarkoitti, kun löysin kaksi meitä kiinnostavaa kynttilänjalkaa ja annoin se toisen hänelle ;)
   Kirppistelyssäkin harjoitus tekee mestarin :D

   Kiitos Maiccu. Yritän kuitenkin kokoajan harjoitella lisää ja aina on jokin pieni juttu, joka itseä 'haittaa'...
   Kaunista ulkoilu-viikonloppua sinulle ja karvakavereille!

   Poista
 7. Ihania asetelmia. Varsinkin tuosta viimeisestä tykkään hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Viimeinen on myös yksi omista suosikeistani :)

   Poista
 8. Oih, rakastan noita sinun kuppejasi!!
  Ja valo on taas täydellinen! <3
  Täällä saa oikein etsiä sopivaa valoa ja pian aurinko on liiankin voimakas kuvaukseen.

  Hurmaavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tätä meidän kuppirakkautta ;D
   Samaa mietin yksipäivä kun kuvasin, että nyt pitää kuvata illalla, kun muuten on liikaa valoa ja jopa liian kova valo....vaikka se kuulostaa ihan utopiselta.

   Kiitos, samoin sinulle <3 Täällä teen hieman pihahommia puutarhassa, kuten puiden ja pensaiden trimmausta. Siis ihan täydellinen viikonloppu tiedossa!

   Poista
 9. Kivoja löytöjä! Sekä kauniita kuvia! Minä niin tykkään noista sinun tummista kuvistasi.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon <3 Minua jotenkin kiehtoo tuo tummuus ja sen haasteet. Tosin valoisiakin kuvia on välillä kiva ottaa....

   Aurinkoa myös sinulle viikonloppuusi <3

   Poista
 10. Ihan mielettömiä löytäjä ja just käytiin itsekin kirppistelemässä. Nämä sun kuvat <3

  Ihanaa viikkistä Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos <3 Katselen muuten välillä jos löytys niitä sun disney-mukeja. Älä siis pelästy jos viestittelen yllättäen ;)

   Kiitos samoin Tiia <3

   Poista
 11. Kupari ja leikkuulaudat ovat upea yhdistelmä tummaa taustaa vasten. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Tykkäsin todella paljon kuvata näitä kuvia. Kiva kun tykkäät <3
   Aurinkoa viikonloppuusi <3

   Poista
 12. Tuo sininen eriparinen kahvikuppi marmorialustalla on ihana💙 Kauniita kuvia ovat kyllä kaikki. Tykkään käydä kirpputoreilla vaikkei mitään tarttuisi mukaankaan. Etsiminen tuo iloa vaikkei edes tietäisi mitä etsii😄 Kivaa sunnuntaita sulle ja hyviä löytöjä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljoan Hanna <3
   Ei kirpiksiltä aina tarvitse jotain ostaa, todellakin voi käydä vain fiilistelemässä...koskaan ei tiedä mitä vastaan tulee.... :)
   Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 13. Nuo kupit ovat tosi ihania. Joo ei aina tahdo ehtiä kirjoittaa, ja vielä lukea.
  Mä kirjoitan ja lueskelen/kommentoin eripäivinä.
  Nytkin olis pari aihetta, mutta jää tältä päivältä tekemäti, kello on jo yli 21.00

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Noissa vanhoissa kupeisas vain on sitä jotain <3
   Nyt en ole pahemin edes ehtinyt lukemaan blogeja, kun on ollut niin paljon muuta lukemista ja opiskelussa pitkiä päiviä.
   Mukavaa palmusunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa ja lähestyvää pääsiäistä.

   Poista
 14. Aivan upeita kuvia♥ ja niin hienoja löytöjä! Nuo kirppikset on kyllä kivoja paikkoja, kun koskaan ei tiedä millaisia aarteita vastaan tulee:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde <3 Ja totta puhut; joskus kun menee vain ihan pikaisesti käväseen kirpparilla, niin oikestaan silloin löytää ne parhaimmat löydöt :)
   Kiitos ja erinomaista pääsiäisviikkoa!

   Poista
 15. Mä oon kans jinkinlaisessa blogijumissa. Kaikki aiheet tuntuu niin mitäänsanomattomilta. Siksi hitaus bloggaamisessa. Aikaa ei ole ollut oikein muidenkaan blogeihin. Sinulla on niin taito hyppysissä kuvien suhteen. Nämäkin ovat upeita. Mitenkäs se mimmi viihtyy siellä opiskeluissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen jumi; aiheita kyllä ois, mutta se inspis niiden postaukseen on ihan jossain muualla :) Kaikki aikanaa ja sitten kun siltä tuntuu, väkisin en yhtään mitä kirjoita, koska se kuultaa läpi. Ja ihan jokaisesta tekemisestänikään en jaksa sepustaa...olen siis hieman mukavuudenhaluinen ja laiskakin ;)

   Opiskelussa viihdyn ihan mielettömän hyvin. Tykkään kaikista tenteistä huolimatta. sanoinkin miehelleni, että jospa tästä tulisikin minulla tapa...opiskella kaikea kivaa :D
   Hei mukavaa pääsiäisviikkoa ja postailet kun siltä tuntuu <3

   Poista
 16. Viimesenpäälle ihania löytöjä olet tehnyt kirpparilta.. tykkään niin. Kuvat myös huikeaan kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi paljon <3 Nyt en ole ehtin kirppareilla viikkoihin, alkaa jo olla vierotusoireita ;)

   Oikein mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle <3

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...