lauantai 3. maaliskuuta 2018

Sisustusta tarpeen mukaanKun Sukhimatot ottiva minuun ensimmäisen kerran yhteyttä jo yli vuosi sitten, niin asia jäi hautumaan. En tarvinnut juuri sillä hetkellä mattoa ja miksi ottaisin vastaan jotain, mitä en tarvitse. En halunnut vaikka olisi kuinka kaunis, kun ei ollut paikkaa mihin laitta.....muuta kuin varasto. 
Yritän hankkia vain tavaroita, joita oikeasti tarvitsen.

Kun sitten vihdoin sain toteutettua haaveeni lepakkotuolista, niin huomasin kuinka tuoli kaipasi alleen jotain samanhenkistä ja -tyylistä. Jotain pitkäikäistä ja ajatonta. Nyt sille sukhi-matolle olisi paikka....

Valittavana oli vain niin paljon erillaisia malleja ja värejä. Intialainen villamatto  oli ensimmäinen suunnitelma. Kuitenkin huomioiden maton paikka, vei huopapallomatto voiton. Ruskeasävyinen huopapallomatto saapui meille muutaman viikon odottelun jälkeen. Matto oli Sarita Tahana- nimisen naisen käsialaa ja hän oli sen meille tehnyt.

Kuva Sukhimattojen sivuilta

Matto tuotiin kotiovelle. Koirat olivat innoissaan paketin tuoksuista ja sain pitää puoleni, että pääsin avaamaan pakettia. Matto tuoksui hiedän kirsuihin taivaalliselta. Minusta vain lampaan villalta.


Matto näyttää kovalta, mutta on ihan harhaa. Huopapallot ovat ryhdikkäitä, mutta pehmeitä. Minulla on ollut kyseisiä huopapalloja kuvausrekvisiittana jo muutaman kuukauden. ja niitä löytyy aika useista Instagramin kuvistani.Välillä olen pelastanut huopapalloja koirien leikeistäkin, mutta kutinsa ne ovat silti pitäneet. 


Pehmeyden huomasi myös koirat ja ennekuin sain maton sille osoitettuun paikkaan, valtasi Vinku-koira maton. Matto saikin sitten olla keskellä olohuoneen lattiaa muutaman päivän, jotta me kaikki saimme ihailla maton pehmeyttä koko komeudessaan.


Vaikka matto on tavallaan piilossa tuolin alla, niin jokainen vieraamme on sen huomannut ja huomioinut.


 'Pöliseekö matto?' 'Onko se pehmeä?' 'Pitäisiköhän meidänkin tuollainen hommata?' kysymyksiä joihin olen saanut vastata. Matto ei pölise enkä ole huomannut, että siitä irtoasi nöyhtää. Tosin meillä on tuota villakoira-ainesta ihan muusta takaa - kiitos karvalasten. Matto on super pehmeä ja se pehmeys menee tavallaan hukkaan tuolla tuolin alla. Ja kyllä suosittelen mattoa jo ihan sillä, että joku ihminen jossain hieman huonommissa olissa saa töitä ja jopa mahdollisuuden kouluun.


Matto on helppo pitää puhtaana, kiitos villan. Olen kaatanut jo sille yhdet teet. Onneksi villa hylkii hieman nestettä, joten ehdin nopeasti kuivaamaan ennenkuin tee ehti imeytyä mattoon. Tässäkään läikehdinnästä en voi syyttää edes koiria, vaan ihan omia mämmikouriani.


Matto on kestänyt päivittäiset imuroinnit ja jopa lumipesut. Olen erittäin tyytyväinen mattoon. Näillä pakkasilla olen miettinyt jos ottaisin maton lämmittämään keittiöön jalkapohjia kun kokkailen. Tai otan ulos terassille istuinaluseksi, kunhan noi pakkaset hieman hellittää ja pääsee nauttimaan kahveja aurinkoisessa talvisäässä. Matosta on siis moneen paikkaan.


Ja kun olen mattohullu ihminen, niin nyt olen iskenyt silmäni näihin kaunokaisiin
Aina pitää olla haaveita, koska haaveilu on hyvästä.


Ja koiran kommentti maton paikasta;
 jos ei saa koko mattoa nukkualusekseen, niin ainakin osan....


Mukavia maaliskuisia päiviä!

- Satu -

Postaus tuotettu yhteistyössä sukhimattojen kanssa.