keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Keväinen kierros Talon pihallaHeinäpaalit päätyivät kasvihuoneeseen paremman paikan puuttuessa. Paalithan kotiutui meille kanien mukanana, mutta edes nuo sypersyöpöt eivät kykene moista määrää mussuttamaan...
Kasvihuone alkaa muutenkin olla puolivalmis uusia kasviasukkejaan varten. Tänä vuonna kasvatan kasvit ruukuissa ja jätän myös paikan itselleni ja kauniille kahvihetkelle.
Ei siis enään kattoa myöten täynnä olevaa kasvustoa.
Tai ainakin se olisi tavoite.

kaunoikainen


Onneksi pihamme sijaitsee rinteessä, johon paistaa aurinko koko päivän. Lumet kaikkosivat aika nopeaan ja pääsin jo pääsiäsen jälkeen paikoittain haravoimaan ja putsaamaan syksyn ja talven jälkiä kukkapenkeistä. Olen kalkinnut ja lannoittanut..kerrankin oikein ohjeiden mukaan.
Aika pian alkoi penkeistä työntyä krokusten ja muiden sipulikukkien piippoja. Vuokot ovat jo kukkineet tovin ja joka päivä ilmestyy jotain uutta ja kivaa penkeistä.

maksaruoho

Pionin alut
 Pionot näyttävät kaikki selvinneen talvesta. Tai ainakin ne mitkä muistan missäkin kohtin olevan. Kärsämöt, pikkusydämet ja särkyneet sydämet alkavat oikoa jo jäseniään kohti taivasta. Paljon on yllätyksiäkin, koska en vain muista mitä istutin syksyllä ja mitkä on selvinnyt ja mitkä ei.

kärsämö
pikkusydän

 Syksyllä maahan istuttamani ruukkuhortensiat kaikki näyttävät selvinneen talvesta havujen alla suojassa. Kaikissa on pieniä alkuja ja silmuja.

hortensia
 Mennyt kesäkin näkyy vielä pihalla. Tammi ei ole vieläkään suostunut luopumaan edellisistä lehdistään, vaikka silmut jo paisuvat ja pian päästävät uudet lehdet valloilleen.
Koristeheinät loistavat kauniina väripilkuna

tammi
koristeheinä
Isolyhtykoison viimekesän kukinnoista on vain ns rangat jäljellä. Ja Hortensian vanhat kukinnot ovat väistyneet toivottavasti uusien upeiden kukintojen tieltä.

isolyhtykoiso
vanhaa ja uutta; hortensian vanha kukka ja pikkusydämen uusi alku
Vaikkei penkeissä vielä sen kummemin kuki, niin ruukkuihin ja penkkeihin istutetut tetet ja helmihyasintit jaksavat ilahduttaa harmaanakin päivänä.


 En millään malttaisi odottaa, että saisin kylvää kukkien siemenet jo penkkeihin ja istuttaa kaikki juurakot maahan. Aikani kuluu pihalla touhutessa ja aikani sisähommissa vain vähenee.
Olen pahoillani ja pyydän anteeksi, etten ole ehtinyt tutustumaan blogistanian tämän hetken tilanteeseen. Joka päivä mietin, että tänään oikein keskityn ja uppoudun, mutta keksin kuitenkin jotain muuta tekemistä. Vaikka vain ihailen ja ihmettelen kevään puhkeamista kukkaan ja uusien luonnonihmeiden syntymistä vuosi vuoden perään.

Ja kyllähän tuo uuden oppiminenkin vie aikamoisen lohkon päivästäni...

Kauniita kevätpäiviä tilattu!
Eriasia meneekö tilaus perille....

 - Satu -