keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vauhdilla vappuun


Meillä ei ollut mitään vappusuunnitelmia tai siis suunnitelma oli olla tekemättä mitään ihmeellistä. Pari päivää ennen vappua päätettiin miehen kanssa kuitenkin kokeilla kepillä jäätä ja kysäistä ystäväperhettä vappubrunsille, vaikka tiesimme jo, että heillä kuitenkin on jotain muuta. On aina ollut.


No kysytty mikä kysytty ja vastaus yllätti; heistä ehdotuksemme oli erittäin hyvä ja he tulisivat mielellään! Hetken nikottelin, koska olin jo nähnyt mielessäni meidät kaksi vanhaa varista istuvan sohvalla telkkaria tuijottaen ja minä kutoen sukkaa. Lasissa kuohuvaa ja kulhossa sipsejä. Apua, oli ensimmäinen reaktioni, kun katsoin epäuskoisena miestäni, kun kertoi mitä oli saanut vastukseksi.
Sitten alkoi aivoriihi mitä tarjotaan, mitä löytyy kaapeista ja mitä täytyy hakea kaupasta.
Samalla laitoin isommille lapsille viestin, että brunssia ois, JOS heillä nyt  ei sattuis muuta vappuohjelmaa olemaan, kuten opiskelijoilla tuppaa olemaan.

Puolessa tunnissa olin saanut menun tehtyä ja seuraavana aamuna suunnistin kauppaan. Kaupassa törmäsin isosiskooni ja kutsuin hänetkin mukaan. Mitä enempi, sen mukavampi. Samalla sain Likalta viestin, että tulisivat tietyllä bussilla ja toiseksi vanhimmalta pojalta tuli lopulta viesti, että suunnitelmat muuttui (sää) ja pääseekin tulemaan heti vappuaamuna. 
Olin ihan innoissani, koska tykkään järjestää syöminkejä ja nyt vielä tälleen hieman extempore.


Vappuaamuna keittiössä alkoi aikamoinen hyörinä.
Perinneruokaa prkl blogissa törmäsin jo aiemin pannaridonitseihin ja tein ne gluteenittomina. Muuten meni hyvin, paitsi että unohdin taikinasta leivinjauheen. Ei haitannut syöjiä.


Juniori halusi tehdä vohveleita ja annoinkin, koska hän on siinä ihan paras. Niiden ja pannaridonitsien seuraksi marjoa; tuoreita ja pakasteesta. Samalla pyöräytin banaaneista, mangopyreestä ja porkkanamehusta smoothien.


Munakkaat tein muffinivuokiin ja niihin päätyi nakkeja, kinkkua, kevätsipulia, tomaattia, paprikaa ja juustoraastetta. Tein myös ilman punaisia ainesosia allergisia huomioiden. 


Likka vastasi Lime-juustokakuista, jotka teki annoksina lasipurkkeihin. Hän teki myös osan salaateista, eli laittoi poikakaverinsa pilkkomaan brokkolin ( hyvin on Likka oppinut). Lisäksi paistettua pekonia, kuivattuja karpaloita ja lopuksi majoneesikastike. Pähkinät laitettiin erilleen allergiat huomioiden.
Tomatti-mozzarellasalaatti oli Likan ja Juniorin toive ja sitä on melkein joka kerta ruualla.


Keitetyt kananmunat halkaistiin ja päälle pursotus mätitahnaa ja ripaus tilliä.
Parsat saivat pekonihuivin ja mies pääsi grillaamaan ne tulisten kanansiipien kanssa. 


Munkit oikaisin, eli ostin pakasteesta ja paistoin. Samoin patongit ja sulhaspiirakat oli pakastealtaasta. Ystäväperhe toi tippaleivät ja simat.
 Ja minulle kukkia...tai siis yhden ison ja ihanan kukan, joka kestää....


Juomana tietenkin siman lisäksi shampanjaa ja kaikenlaista muuta kuplivaa; jokaiselle oman maun mukaan.


Kun olimme syöneet, juoneet, nauttineet ja nauraneet tuntikaupalla, kaivettiin uusi lautapeli kehiin.
Ei syöminkejä ilman lautapelejä!

Vaikka ruokaa tuntui olevan paljon, niin eipä sitä paljoa jäänyt ja suurimman osan lopuista jaoin lapsille ja siskolleni mukaan. Päätin, etten syö viikkoon enään mitään!

Kummasti kuitenkin aamulla maistui puuro, kun koululle ajelin aamupalalle.


Ihana aloitus toukokuulle!

Mukavaa tynkäviikkoa kaikille. 
Muistakaa olla spontaaneja!

- Satu -