lauantai 2. kesäkuuta 2018

Oi mikä Ihana Toukokuu {kuukausi kollaasi}Oi miten ihana toukokuu mies muistiin. Vuoden 1984 toukokuu piti hellepäivien ennätystä hallussaan, kunnes tuli tämän vuoden toukokuu ja rikkoi ennätyksen kahdella päivällä.
Toukokuu oli myös mittaushistorian lämpimin ja ylitti edellisen ennätyksen 0,5 asteella vuodelta 1963.
En  voi valittaa yhtään!
Olen nauttinut jokaisesta helteisestä päivästä, jokaisesta auringon säteestä ja jokaisesta tuulen henkäyksestä. Kesä tuli hujauksessa ja luonto kukkii - ehkä jopa liian nopeasti?
Jos juhannusruusukin jo aukoo nuppujaan, niin mitä kukkii loppukesästä?


Toukokuussa mökkeiltiin, maakuntamatkailtiin, leivoin ensimmäiset raparperipiirakat uudistetulla reseptillä. Poimin kukkia ja inspiroiduin kimpuista. Ihailin puutarhan päivittäisiä uusia ilmestyksiä ja heräämistä kesään.
Karvalapset ovat myös saaneet ottaa kaiken irti lämmöstä ja ihanista ilmoista. Vinku-koiran trimmasin lyhytkarvaiseksi ja pupulit oppivat loikkimaan vapaana sisään ja ulos aidatulle pihallemme ihan kuten isommat karvasisarensa, koirat. Kukkapenkkini ovat heille aarreaitta ja kun jotain puuhastelen puutarhassa, niin monesti ainakin Greetta tulee viereen seurailemaan mitä touhuan.
Kasvihuone on taas Rudolfin mieleen....
Hävitin sen viimeisenkin häkin täältä 'kaupungista', mutta maalla sitä ei voi tehdä petolintujen vuoksi, mutta siellä heille tuunattiin todella suuri liikkumisalue (yli 20 neliömetriä). Rudolf tuntuu ahdistuvan siitäkin, koska aina ensin kiertää kaikki aidan vierukset ja sitten mököttää jossain nurkassa, kunnes on tilanteen kanssa sujut. Minua niin käy sääliksi toinen ja olen kovasti heille selittäneet, että kyse on vain heidän turvallisuudesta!


Bloggauksen saralla kuukausi on ollut hiljainen ja olen oikeasti nauttinut tauosta.
Kuvamateriaalia on kertynyt ja postausideoita on jo jokunen.
Kyllä tämä vielä tästä....

Kaunista kesäkuuta kaikille. 
Nautitaan !!!

- Satu -