maanantai 15. lokakuuta 2018

Kuin Liisa Ihmemaassa.....


Tämän postauksen kuvat ovat odottaneet vuoroaan puolitoista vuotta. Otin kuvia johonkin Oranssi-teemaan - oisko ollut #kukkailottelua varten, mutta.....taisi jäädä postaamatta.

Niin on jäänyt monta muutakin postausta viimeaikoina postaamatta ja nyt sanon ihan virallisesti - mustaa valkoisella - että tulevaisuudessakin jää. En usko, että kenellekkään tämä tulee yllätyksenä, mutta aikani ja varsinkin mielenkiintoni bloggausta kohtaan on täysin pakkasen puolella.
Olen 'rutissut' samasta asiasta säännöllisin väliajoin, mutta nyt mahtavan kesän ja joutenolon aikana tajusin, että aikani on rajallista ja haluan viettää sen muualla kuin bloggaksen (=koneen) äärellä.
Siksi myös tämä viivästynyt ns. 'viimeinen postaus'...


Aloitin bloggauksen monen ystäväni kehoituksesta. Monet kerrat kuulin, miksi et bloggaa ja postaa tekemisistäsi? Kun sitä aikani kuuntelin, niin hyppäsin täysin tuntemattomaan maailmaan. Olin kyllä lukenut blogeja ja kerännyt niistä ideoita, reseptejä ja ohjeita, mutta en tuntenut minkäälaista tarvetta itse jakaa juttujani, koska ne oli vain niitä mun tekeleitä. Ei sillä, että olisin halunnut pitää ne itselläni, vaan sillä, että en pidä itseäni mitenkään kummempana kuin ketä tahansa muuta tuunaajaa.
Kiitos perimäni sysi-suomalaisen mentaliteetin....


Matkani bloggauksen ihmemaailmassa on ollut tasaista, helppoa ja antoisaa. Olen oppinut paljon tietokonejuttuja ja mikä parasta; sain taas vanhan innostukseni valokuvaukseen takaisin. Olen käynyt kursseja ja uskaltanut luottaa silmääni ja visiooni jostain kuvasta. Voi olla, että ilman bloggausta en todellakaan katselisi maailmaa 'sillä silmällä'. Olen saanut vahvuutta omaan visuaalisuuteeni ja siihen ajatukseen, että minä oikeasti opin jotain. Ja uskallan kokeilla rajojani!

Bloggaus tavallaan sysäisi minut pois tutuilta ja turvallisilta raiteilta, siitä jokapäiväisestä samasta rumbasta työn, kodin ja lasten kanssa. Sain mahdottomasti virikkeitä ja ideoita ja huomasin, että elämä on edelleen ihan yhtä tuttua ja turvallista - itseasiassa paljon rikkaampaa! Sainhan paljon uusia ystäviä!!!!! Ihmisiä jotka elää samaa maailmaa ja joilta saa tukea ja neuvoja.


Silti....
tunnen, että aikani blogin suhteen on täysi.
Kuten muutama muukin seuraamani blogi on laittanut lapun luukulle, teen minä samoin.
Syytkin on aika lailla samat; aika, kiinnostuksen puute ja tunne, ettei minulla yksinkertaisesti ole mitään sanottavaa enään. 

Suurin on tuo kiinnostuksen puute ja suorastaan laiskuus blogistaniaa kohtaan. Mieluumin vaikka istun sohvalla ja neulon. Mieluumin kuljen kameran kanssa missä kuljenkin ilman, että takaraivossa pyörii ajatus; keksi jotain järkevää postattavaa. Mieluumin napotan koneen ääressä ja opettelen uutta käyttöjärjestelmää kuvieni käsitteyssä. Mieluumin otan vain sen kuvan ja kertokoon se sen tarinan ilman kirjoittamiani liirumlaarumeita.....
Mieluumin elän ilman bloggausta.
Itseasiassa en koskaan ole pitänyt itseäni bloggaajana, enkä pahemmin asiaa edes julki tuonut. En siksi, että olisin jotenkin hävennyt asiaa vaan yksinkertaisesti siksi, että tavallaan unohdin koko jutun, koska en pitänyt asiaa itselleni tärkeänä.
Bloggaus oli tietyn hetken 'juttu' elämässäni. Ehkäpä jonkinlainen ponnahduslauta uusin juttuihin.


Elämäni jatkuu kuten ennenkin; leivon, tuunaan, remppaan, neulon, puutarhuroin ja opiskelen. Valokuvaus on nykyään erityisesti mukana elämässäni ja siksi olen päättänyt panostaa ainostaa vain instagramiin @satasavyasatua 
Se on iin nopeaa ja helppoa. Sieltä löytyy sen hetken ajatukset ja touhut kuvin ja ehkä muutamin sanoinkin jos oikein puheliaaksi ryhdyn.


Siis kiitos kaikille, jotka olette olleen kiinnostuneet elämästä Talossa. Ja kiitos, että olen saanut olla osa teidän elämää. Vaikken itse enään bloggaisikaan, niin edelleen pidän bloggerin 'auki'...koskaan ei voi tietää mitä nurkan takan odottaa ja mihin polut vie.
  Facebookissa sekä Instassa seuraan edelleen kaikkia kuten tähänkin asti, koska haluan tietää mitä teille kuuluu. Siis elämäni ei muutu, siitä vain poistuu yksi osa-alue.


Muistaakseni ensimmäisessä postauksessa tai jossain kirjoitin, että katsotaan miten noviisin käy bloggauksen ihmemaassa.

Minulle kävi hyvin, mutta nyt on aika muiden juttujen.

Vielä kerran lämmin kiitos kaikille.

Rakkaudella,
Satu

31 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle, rakas ystäväni, että sain tutustua sinuun ja perheeseesi tämän harrastuksen kautta! <3
  Kiitos kaikesta tästä huumaavasta kauneudesta, jota olet jakanut meille lukijoille näiden vuosien aikana! <3
  Ja kiitos kun olet aidosti Sinä! <3
  Jään kaipaamaan blogiasi, mutta Insta tosiaan tuntuu olevan monelle se nopeampi ja helpomoi tapa postata kuvia nykyään. Olen minäkin asiaa pyöritellyt välillä mielessäni, joten ehkä seuraan perässä joskus...

  Suuri lämmin halaus sinulle ja vielä suurempi KIITOS kaikesta ihanasta mitä olet blogeissasi meille näyttänyt! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos kaikesta mitä olemme yhdessä saaneet jakaa. Ja vaikka postaamiseni loppuu, niin ystävyytemme jatkuu ;)

   Poista
 2. Sun "lähtö" tuntuu kurjalta ja toivon, että jättäisit kuitenkin takaoven vielä sillä lailla rakosilleen, että JOS kuitenkin jonain päivänä tekeekin mieli palata kirjoittamaan vaikkapa vaan joku satunnainen sillä hetkellä mielenpäällä oleva teksti, niin on paikka valmiina. Ja minä en täältä lukijana lähde ennenkuin viimeinenkin sammuttaa valot.

  Kun katselen sun kuvia Instassa, mietin, että mulla menis vastaavien sommitteluun ja kuvaamiseen niin paljon aikaa, että pitäis kyllä alkaa rankalla kädellä karsimaan jostain muualta. Esim. töistä :D. Mutta en olekaan mikään sun kaltainen kuvaajavirtuoosi, jolta varmaan kuvaushomnat(kin) käy käden käänteessä. Mulle sopii parhaitan tää hidastempoinen blogistania, jossa tekstit tulee lukulistalle siinä järjestyksessä kuin niitä ilmestyy, eikä kukaan muu tee päätöstä mun puolesta siitä, mitä mulle näytetään. Ja tekstit ja kuvat pysyy täällä paikoillaan niin, että ehtii tällainen verkkaisempikin tyyppi kaikessa rauhassa lukemaan ja kirjoittamaan.

  Kunnioitan kuitenkin tottakai sun päätöstä ja uskon, että tuli helpottunut olo, kun sen nyt kirjoitit tänne nähtäväksi. Mutta silti toivon, että..... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet kyllä paras <3 ja ihana kun olemme erillaisia; sinä tuollainen ihanan rauhallinen tuumailija ja minä tällainen sähköjänis ;D
   Ideat kuviin syntyy vaikka pyykkiä pestessä tai kun näen vaikka jonkun lusikan...ja sitten se on toteutettava tai ainakin kokeiltava...kun on jo kaikki valmiina päässä, niin tarvii vain latoa palikat paikoilleen...tosin niiden paikka saattaa muuttua kokoajan kuvatessa :)
   Ja kyllä jää tohveli pitämään ovea raollaan...ja kyllä juuri tänään oli se hetki, jolloin sain itsestäni irti tämän kirjoittamisen ja oikeastaan tuntuu varsin hyvältä. Olen siis lopettamassa postaamisen, en häviämässä universumista ( toivon ainakin niin) <3 ;)

   Poista
 3. Kauniit kuvat tässä "viimeisessä" postauksessasi. Ymmärrän tunteesi, aika on rajallista ja kaikkea ei ehdi tehdä vaikka kuinka haluaisi. Kaikkea hyvää sinulle jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Olin jo päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni, että saisin jotain aikaiseksi aloittaen kuvista, mutta nämä kuvat luonnoksessa oli mielestäni juuri sopia mielentilaani :D
   Kiitos kun olet ollut osa bloggaustani ja kaikkea hyvää sinulle <3 <3 <3

   Poista
 4. Tästä jo vähän silloin puhuttiinkin, niin yllätyksenä ei tullut. Ihana, että saan kuitenkin nauttia kuvistasi instassa ja facessa. Niinkuin olen aiemminkin sanonut; Sinulla on lahja ottaa todella upeita kuvia <3 ja turinoinhan jatkuu ilman blogiakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ihanuus <3 Keskustelu kanssasi silloin auttoi selventämään ajatuksiani, mutta otti aikansa, että sain ihan mustaa valkoiselle.
   Ja todellakin voimme jatkaa juttujamme ilman blogiakin ;)

   Poista
 5. No nyt sitten "virallistit blogin lopettamisen.
  Ihailen aina hienoja kuviasi Instassa ja tykkään varmaan ihan jokaisesta, niin kauniita ne ovat.
  Mukavaa syksyä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin virallistin ;) ja kiitos sinun postauksen antaman sysäyksen. Päätin, että nyt sen teen tai se vaan jää ja jää ja jää.....Kiitos Kristiina, että olet ollut osa blogiani ja että olen saanut tutustua sinuun täällä blogistaniassa <3
   Instassa tavataan <3

   Poista
 6. Kiitos, että olit ja sain tutustua sinuun blogisi kautta! Jatkan seuraamista instan puolella, kuten tähänkin asti. Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti tapaamme vielä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Krisse, ole hyvä ja ihan varmasti tavataan. Laittele vain viestiä, kun täällä päin kruisailet...kahvitella ehtii aina <3 ja minä tietty myös ilmoittelen, kun sielläpäin satun kulkemaan...

   Poista
 7. Kaikelle on aikansa, niin aloittamiselle kuin lopettamisellekin. Blogiasi on ollut suuri ilo seurata. Kiitos kaikesta ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin. Kiitos kauniista sanoistasi ja on ihana kuulla, että blogistani on tykätty. Itse vain kun en jaksa enään 'tykätä' niin tämä on ratkaisu :)
   Ihanaa loppusyksyä sinulle ja mukavia luontoretkiä!

   Poista
 8. Voi harmi!😪
  Kiitos näistä blogivuosista!
  Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Kiitos itsellesi ja monia uusia blogivuosia sinulle <3

   Poista
 9. Haikea kiitos itsellesi Satu, kauniin harmonisista postauksistasi ja kuvistasi.
  Toivon sinulle sydämestäni kaikkea hyvää jatkoon, ja näkyillään instassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3
   Kiitos ihanista sanoistasi <3 ja todellakin näkyillään instassa!! ;)

   Poista
 10. Sun kuvat on niin kauniita, että ikävä olisi kova ellei seuraamista voisi jatkaa Instassa. Kaikkea hyvää ja kaunista jatkoonkin👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos Hanna <3
   Mnusta vain on helpompi laittaa aina yksittäinen kuva kerrallaan ja ehkä hieman tarinaa sen ympärille 😉
   Kiitos sinulle 💕
   Mahtavaa loppu syksyä ja jatketaan juttuja siellä Instan puolella 👌

   Poista
 11. Toivottavasti kuitenkin tavataan jossain vielä. Jotenkin olet näiden bloggausten myötä tullut minulle tutuksi ja tärkeäksi, joten vähän harmittaa sinun päätös, mutta tietenkin kannatan sitä, koska teet mikä tuntuu oikealta.
  Lupaa, että joskus käyt blogissa minua moikkaamassa tai laitat moikkaa facebookissa ja instassa.
  Oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Outi, ihan varmasti tavataan koska otetaan se tavoitteeksi.Ja todellakin et pääse minusta näin helposti eroon😂
   Ja kyllä käyn aina lukemassa mitä kivaa olet taas tuunannut ja touhunnut.
   Kiitos ja Itse olet 💛

   Poista
 12. Kiitos ihanasta blogistasi Satu! <3
  Bloggaaminen vie paljon aikaa, ja on ihana, jos priorisoi elämäänsä juuri sellaiseksi kuin itse sen haluaa.
  Toivottavasti jatkat instan puolella, sillä RAKASTAN kuviasi. Sinulla on todella kauneuden näkemisen ja luomisen taito, josta pulppuaa iloa myös meille katsojille valtavasti.
  Me varmasti nähdään kyllä, vaikka ei täällä blogistaniassa kyläiltäisikään.
  Halauksia ja aurinkoa syksyysi ihana Satu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Riina. Juuri tällähetkellä tämä tuntuu niin oikealta ratkaisulta ja bloggaus ei ole lähelläkään top 10:ä ;)
   Jatkan ihan varmasti instan puolella, koska valokuvaus on intohimoni ja haluan oppia sitä lisää ja sieltä pystyn ammentamaan ideoita niin kuvaamiseen kuin kaikkeen muuhunkin. Ja todella toivon, että nähdään ja voi olla että joudun vielä kyselemään sinulta neuvoa ja vinnkkejä opintojeni suhteen ;)
   HaliPus ja touhukasta loppusyksyä Riina <3

   Poista
 13. Ikävä jää minullakin, sillä kaikista blogeista juuri sinun kuviasi jään ihan erityisesti kaipaamaan. Sulla on niin erityinen taito siinä, sommittelussa ja kuvaamisessa.Onneksi pysyt instassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Maiccu 💛 Kiitos ja juuri nyt tuntuu pahalta tämä päätökseni, mutta pidän pääni ja instassa näkyillään !

   Poista
 14. Kiitos blogistasi, sillä ilman sitä emme mekään olisi tutustuneet. Ymmärrän täysin ratkaisusi, sillä itsekin pyörittelen vielä samaa asiaa. Bloggaamisen inspiraatio on täysin hukassa ja paljon mieluummin teen tällä hetkellä jotain muuta kuin istun koneella...
  Onneksi kauniita kuviasi voi ihailla Instassa!
  Ihanaa syksyn jatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaus on todellakin antanut paljon, mutta vaatii myös paljon ja juuri nyt minusta todellkin tuntuu, että aikani on arvokkaampaa muulla. Ja kun ei edes ole sitä inspiraatiota, niin nämä kaksi asiaa ruokkii toisiaan. Insta 'kiinnostaa' ja nyt panostan siihen eli siellä näkyillään.
   Kiitos Mirjam, että olen saanut tutustua sinuun ja ihanaan assariisi <3

   Poista
 15. Sniif. Näitä postauksiasi on ollut niin kiva lukea. Onneksi sentää instaa päivittelet! <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväiseni <3, mutta todellakin päivittelen instaa...välillä ehkä aika innokkaastikkin ;)

   Poista
 16. Näitä ihania kuvia ja juttuja tulee ikävä. Mutta onneksi yhteys muita kanavia pitkin säilyy<3

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...